Centrum umenia a kreativity vyhlasuje otvorenú výzvu pre umelcov z oblasti vizuálnych umení.

Kultúrne a umelecké centrum v Bátovciach minulý rok zrevitalizovalo svoj exteriér a vytvorilo priestor na prezentáciu vizuálneho umenia vo verejnom priestore. Aktuálna výzva sa viaže na sústavu landartových prvkov, ktoré navrhla scénografka a výtvarníčka Zuzana Havranová. Sústava funguje ako samostatný výstavný priestor a obsahuje 13 identických kovových boxov s vnútornými rozmermi 480 mm x 270 mm x 270 mm. Prednú stranu je možné prekryť plexisklovými platňami.

Pre rok 2023 hľadáme 2 mladých umelcov alebo 2 skupiny umelcov z oblasti vizuálnych umení, ktorých vytvorené diela v rámci rezidenčného umeleckého pobytu Mikrosvety uvedieme v mesiaci jún a september 2023.

Realizátor projektu hradí umelcom ubytovanie, pracovný priestor, materiálové náklady na zhotovenie diela a autorský honorár do výšky 300 eur.

Prihlášky je možné zasielať cez online formulár do 30.3.2023.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Michal Ditte, ditte(at)poton.sk, 0908 359 788
V Bátovciach, 23.2.2023

Application form Creative Accelerator
Artist-in-residence programme Pôtoň - Centrum umenia a kreativity, Bátovce.
choose one of the options
choose one of the options
choose one of the options
choose one of the options
For more extensive material, please send a PDF attachment by email to rezidencie@poton.sk or attach a link to your website or professional portfolio.
Information about facilities and technology can be found on the website: www.poton.sk/about/priestory-divadla
vzorovy-box
Podobné príspevky
Čítať viac...

Premiéra: Terra Apathy

Divadlo Pôtoň pripravuje premiéru a online reprízy inscenácie Terra Apathy. Nový projekt čerpá z príbehu obce Horné Opatovce, ktorá po výstavbe hlinikárne v Žiari nad Hronom čelila ekologickej katastrofe a v roku 1969 bola uznesením vlády Československej socialistickej republiky zlikvidovaná a vymazaná z mapy.
Čítať viac...

Letné workshopy Impulz

Divadlo Pôtoň pripravuje letné workshopy pre žiakov základných škôl. Hlavným cieľom projektu je rozvoj kreativity detí a budovanie nových priateľstiev. Súčasťou workshopov sú pohybové aktivity, hlasové cvičenia a kreatívne hry. Aktivity prebiehajú v záhrade Divadla Pôtoň, za dodržania platných hygienických predpisov. Zapojiť sa môžu deti vo veku 7 až 11 rokov.
Čítať viac...

V Bátovciach povedia “NIE” neofašizmu

Začiatok roku 2015 predstavuje pre Divadlo Pôtoň a partnerskú organizáciu Animus Apertus odštartovanie celoročného projektu s názvom Psota na Slovensku, ktorého zámerom je prispieť k znižovaniu diskriminačného a rasistického správania sa stredoškolskej mládeže. Už 28. a 29. januára prídu študenti spolu s pedagógmi prežiť atraktívny program Psoty na Slovensku. Ďalšie dve školy absolvujú celodenné podujatie hneď 3. a 5. februára.
Čítať viac...

Vilikovský, Balla a Kompaníková v obecných rozhlasoch

Divadlo Pôtoň z Bátoviec zvolilo nevšedný a originálny spôsob propagácie súčasnej slovenskej literatúry a hudby. Tvorivý tím divadla v októbri spúšťa jednu z aktivít projektu Centrum umenia a kreativity, v rámci ktorej z obecných rozhlasov troch obcí budú znieť úryvky z vybraných diel slovenských spisovateľov. Relácie budú doplnené o skladby mladých slovenských skladateľov a hudobníkov. V roku 2015 bude vyrobených a odvysielaných 12 relácií, ktoré redakčne pripravuje Diana Mašlejová v spolupráci s hudobným dramaturgom Robertom Pospíšom.
Čítať viac...

Vypadnite do Francúzska!

Francúzska kultúrna organizácia „Euroculture en Pays Gentiane“ organizuje v termíne 8. – 30. júla 2017 letný kemp „7 ROADS 1 PATH“ pre študentov umeleckých škôl a mladých umelcov. Divadlo Pôtoň, ako slovenský partner projektu, oslovuje mladých umelcov vo veku 16 – 30 rokov, ktorí chcú cestovať, naberať nové skúsenosti a spolupracovať na medzinárodnom projekte vo Francúzsku. Projekt je otvorený pre tanečníkov, hercov, scénografov, performerov, hudobníkov, ale aj pre umelcov z odborov vizuálne umenie a nové médiá.