Divadlo Pôtoň ponúka slovenským umelcom pracovný a tvorivý priestor na slovenskom vidieku. Umelci sa môžu uchádzať o 7 rezidenčných pobytov, ktoré divadlo vyblokovalo pre rok 2016. Rozsah jedného rezidenčného pobytu je v rozpätí 7 – 14 dní. Rezidenční umelci majú zabezpečené ubytovanie priamo v budove divadla, pracovný priestor a techniku. Po dohode je možné zabezpečiť aj produkčné zázemie a spotrebný materiál nevyhnutný pre vznik diela.

V Bátovciach funguje reštaurácia s donáškou jedla, ale v priestoroch divadla je k dispozícii aj kuchynka pre rezidentov.

Termín zasielania prihlášok: 15.12.2015

Podobné príspevky
Čítať viac...

Letné workshopy Impulz

Divadlo Pôtoň pripravuje letné workshopy pre žiakov základných škôl. Hlavným cieľom projektu je rozvoj kreativity detí a budovanie nových priateľstiev. Súčasťou workshopov sú pohybové aktivity, hlasové cvičenia a kreatívne hry. Aktivity prebiehajú v záhrade Divadla Pôtoň, za dodržania platných hygienických predpisov. Zapojiť sa môžu deti vo veku 7 až 11 rokov.
Čítať viac...

Čakanie na zázrak

V piatok 1. októbra 2021 sa v záhrade Divadla Pôtoň v Bátovciach uskutoční otvorenie trvalej vizuálnej inštalácie Juraja Poliaka Neprítomnosť zázraku nás vyčerpáva, ktorá bola realizovaná pre medzinárodnú výstavu scénografie a divadelného priestoru Pražské Quadriennale 2019.
Čítať viac...

Psota na Slovensku?

Divadlo Pôtoň v roku 2015 realizuje projekt Psota na Slovensku. Partnerom divadla v projekte je banskobystrická organizácia Animus Apertus, ktorá sa venuje Rómom a Rómkam zo žalostných sociálnych podmienok a začleňuje ich do pracovného života.
Čítať viac...

Divadlo Pôtoň čakajú rezidencie a premiéra Amerického cisára

Rok 2017 bol v Divadle Pôtoň jeden z najsilnejších – podarilo sa zrealizovať viac ako 120 podujatí a aktivít. Najväčší úspech mala koprodukčná inscenácia Miracles, ktorá podľa mnohých patrila k divadelným udalostiam roka a zároveň upriamila pozornosť na Bátovce. Minulý rok tiež ukázal, že vidiecky kultúrny priestor môže byť zaujímavý pre slovenských a zahraničných umelcov, uskutočnilo sa až 25 rezidencií.
Čítať viac...

Výskum publika

Výskum bol zameraný na zmapovanie publika - jeho preferencií, potrieb a kultúrnej gramotnosti. Zber dát prebiehal v lokalite, v ktorej pôsobí Divadlo Pôtoň (Bátovce, Žemberovce, Pukanec).